Info Kesihatan, Kami & Shaklee

Tips Sentiasa Cergas Dan Bertenaga Ketika Puasa Ramadhan

Assalamualaikum semua 🙂

 Syukur Alhamdulillah, kita semua masih diberi nikmat bernafas lagi…dan mudah-mudahan kita semua direzekikan Allah dengan umur yang panjang untuk melalui bulan Ramadhan dengan sebaiknya.

InsyaAllah, untuk artikel kali ini, saya akan kongsikan buat semua berkaitan persediaan fizikal supaya kita dapat menjalani ibadah puasa dengan lebih cergas dan bertenaga.

Persediaan yang saya maksudkan adalah dengan mengamalkan set multivitamin seperti di bawah.  Buat pengetahuan semua, saya dan suami juga mengamalkannya dan Alhamdulillah sangat membantu bukan sahaja dalam bulan Ramadhan tetapi pada sepanjang hari-hari yang lain.
Set Puasa Ramadhan, Set Tambah Tenaga Shaklee

Energizing Soy Protein (ESP) :

Minuman berprotein tinggi dengan kandungan 14 gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan. Glisemik rendah bantu kekalkan paras gula dalam darah.

 Protein yang cukup membantu mengatasi kelesuan dan memberikan tenaga yang lebih lama terutama buat ibu-ibu yang hamil dan ibu-ibu yang menyusukan anak.

Bagi ibu hamil dan ibu menyusu, dengan mengamalkan minuman ESP ini sebagai tambahan ketika bersahur dapat membantu untuk rasa lebih bertenaga dan mengekalkan rasa kenyang yang lebih lama ketika berpuasa di sepanjang siang hari.

ESP juga sangat sesuai kepada mereka yang ada gastrik dan yang aktif bekerja sebagai langkah agar dapat berpuasa dalam keadaan yang baik.

Performance Drink :

Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk mencegah penyahidratan.

 Ok, untuk performance drink, ia adalah minuman tenaga seperti air isotonik 100 plus, tetapi ia lebih berkhasiat dan tiada gula. Performance drink membantu untuk elakkan rasa haus ketika berpuasa dan dapat mengurangkan kehilangan air yang tinggi dalam badan sewaktu berpuasa.

Mealshakes :

Makanan tambahan yang rendah lemak dan rendah glisemik dengan 19 vitamin dan mineral. Sumber terbaik serat dan protein.

Selain untuk orang dewasa, mealshakes adalah sangat sesuai diberikan kepada anak-anak yang sedang berusaha untuk berpuasa. Ia membekalkan tenaga dan khasiat yang cukup buat keperluan badan mereka.

Kesimpulannya, golongan yang sangat memerlukan set tenaga untuk berpuasa dengan baik ialah :

  • Penghidap gastrik
  • Ibu hamil
  • Ibu menyusu
  • Golongan yang sentiasa aktif
  • Golongan yang mudah lapar
  • Golongan yang cepat letih dan lesu

Terdapat 3 pilihan yang ada:

  1. ESP, Performance Drink dan Mealshakes
  2. ESP dan Performance Drink
  3. Mealshakes dan Performance Drink

ESP berperisa soya vanila.

Performance Drink berperisa oren.

Mealshakes berperisa vanilla.

Ramai yang telah mengamalkan pilihan yang pertama, kerana ia amat sesuai untuk minuman seisi keluarga termasuk anak-anak yang akan mengamalkan Mealshakes ketika bersahur.

Semoga info ini bermanfaat.

Jika ingin mendapatkannya, boleh terus hubungi saya :

Azean : 013-9415831 🙂

No. ID Shaklee : 997702

 

 

1 thought on “Tips Sentiasa Cergas Dan Bertenaga Ketika Puasa Ramadhan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge