Kami & Shaklee, Kisah Kami

Vitamin Sangat Penting Untuk Semua Orang, Bantu Elakkan Penyakit Kronik

Baru-baru ini, ada kawan mesej saya.
Beliau tanya set vitamin yang sesuai untuk atasi masalah kesihatan suaminya.

Dah bagi cadangan & sharing detail, lepas itu beliau tanya : “memang berkesan ye”

Saya pun bagilah penerangan ringkas sebab melalui mesej kan. Sebab itu, saya lebih suka kalau dapat jumpa. Memang dapat share lebih detail lagi dan boleh tengok vitamin sambil dapat percuma untuk cuba.

Bagi saya simple je. Vitamin ini bukan ubat yang bila makan boleh cepat2 hilangkan simptom sakit buat seketika. Vitamin ini bukannya ‘magic’. Vitamin ini nak bantu cukupkan keperluan nutrisi dalam badan kita. Sudah pasti akan ambil masa nak perbaiki sel-sel badan yang tidak sihat tu akibat kekurangan nutrisi.

Sebab itu, kalau ubat, tidak boleh sebarangan makan. Tapi, untuk vitamin semua orang boleh makan. Semua orang perlu. Tak kira sama ada yang sihat ataupun sakit.

Sebetulnya, masa sekarang tengah sihat perlu terus konsisten amalkan vitamin. Kita ikhtiar untuk elakkan penyakit. Nikmat sihat ini adalah amanah Allah yang perlu dijaga. Mencegah lebih baik drpd mengubati. 😊

Prinsip saya dengan customer, bila ada yang nak berharap kesan segera, memang saya akan terus terang bagi penerangan yang jelas. Saya tak takut hilang customer. Sebab rezekiv Allah yang bagi, bukannya customer. Saya bukan semata-mata nak jual. Tapi saya nak customer saya jelas & faham.

Alhamdulillah, setakat ini semua positif. InsyaAllah, bilamana dapat amalkan pemakanan & gaya hidup sihat serta ditambah dengan pengambilan vitamin secara konsisten, pasti akan dapat perubahan yang positif dengan izin Allah.


💕 Ostematrix : Salah satu vitamin yang kami amalkan setiap hari untuk kekal cergas & bantu elakkan lenguh-lenguh badan.

**Ostematrix : Sumber kalsium untuk badan kita.**

#liveamazing #shakleeeffects #healthylifestyle

With love,
Azean
013-9415831

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge