Umum

Kenapa Vitamin Atau Suplemen Tetap Diperlukan Dalam Kehidupan Harian Kita


Ada orang kata kenapa nak ambil vitamin/suplemen lagi, cukuplah dengan makan sayur dah boleh dapat vitamin.

Kami tidak nafikan, jika betul2 yakin dapat zat vitamin drpd sayur dengan cukup, memang tak perlu ambil vitamin/suplemen lagi. Tapi, bagi kami sendiri, atas faktor situasi sekarang, sememangnya nutrien atau zat vitamin drpd sayur yang kita makan sekarang belum tentu cukup.

Sebabnya, kita boleh tengok macamne sayur-sayuran ini ditanam. Ada kemungkinan besar telah tercemar akibat racun serangga atau bahan kimia lain. Situasi ini dah boleh menjejaskan kandungan nutrien sayur tersebut. Dan salah satu faktornya lagi, mungkin di kedai2 makan atau kita sendiri memasak sayur dengan terlalu lama. Ini juga adalah faktor yang boleh menyebabkan kehilangan nutrien & vitamin drpd sayur tersebut.

Jadi, disebabkan itulah kita memang perlukan vitamin/suplemen untuk mencukupkan dan melengkapkan lompong2 nutrien & vitamin yang tidak cukup drpd pemakanan seharian kita. Ramai yang masih tidak jelas, kita ambil vitamin/suplemen bukan saja suka2. Tapi, ianya dah memang menjadi satu keperluan yang sangat penting.

InsyaAllah, bila kita faham. Kita akan jelas yang fungsi vitamin/suplemen adalah untuk melengkapkan lompong2 nutrien yang kurang itu. Dan pada masa yang sama boleh berusaha untuk amalkan makanan yang organik termasuk sayur-sayuran, yang mana kandungan nutriennya lebih terjamin.

Jadi, semestinya kita kena faham dengan jelas yang semua orang memang sangat perlukan vitamin/suplemen sebagai satu keperluan penting. Sekiranya ada yang nak faham dengan lebih detail lagi, boleh hubungi saya ye. Sedia untuk membantu. 😊

🍃 Jom semua, amalkan pemakanan sihat & amalkan vitamin sebagai tambahan. 🍃

Azean Musa
013-9415831

#AsSaffworks #konsultasiAzean #TheBestOne #tsunamishaklee #liveamazing #shakleeeffects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge