Umum

Satu Fakta Tentang Shaklee Yang Mesti Kita Tahu, Memang Mengejutkan!

Assalamualaikum semua.
Sambil2 hari ini cuti berhujung minggu. Ada yang nak rehat di rumah, ada yang nak pegi kenduri dan lain2 ke, bolehlah juga baca sharing kami ini ye. 😉

Ok, baru2 ni kami ada bagitau antara sebab yang membuatkan kami hanya setia kepada satu jenis vitamin ini sahaja. Masih ingat lagi ke? Takpe, kalau tak ingat. Kami bagitau semula, tapi kali ini lebih detail sikit.

Sebabnya, hanya Shaklee sahaja satu-satunya yang ada LANDMARK STUDY berbanding vitamin jenama2 lain. Sekiranya, memang jenama lain ada juga, silalah tunjukkan kepada kami ye.

Apa benda pula Landmark Study ini? Ok, secara ringkas, Landmark Study ini tentang nak kaji keberkesanan produk2 Shaklee untuk jangka masa panjang (as long as 40-50 tahun lepas makan produk). Shaklee memang buat, jadi ini membuktikan kajian klinikal Shaklee paling bagus.

Memang sangat lama tempoh itu, sebab ia berkait dengan proses membaikpulih sel badan dari dalam dan juga faktor gaya hidup seseorang juga. Jadi, memang kami agak pelik & gerun bila ada produk yang iklankan: bila makan boleh jadi putih, boleh jadi kurus (contohnya) dalam tempoh hanya beberapa hari sahaja. Fikirkan bersama, bagaimanakah bahan dan kajian yang telah dijalankan bagi produk itu.

[Boleh rujuk poster]
Diringkaskan, dalam Landmark Study Shaklee dibuat kajian ke atas 3 golongan iaitu Pengguna Vitamin Shaklee, Pengguna Vitamin Lain dan yang tidak makan apa2 Vitamin. Hasilnya, membuktikan pengguna Vitamin Shaklee jauh lebih sihat & peratus untuk mendapat penyakit kronik adalah paling rendah berbanding Pengguna Vitamin Lain yang mempunyai risiko paling tinggi.

Jadi, nasihat kami kepada semua : kenalpastilah secara detail tentang produk atau vitamin yang sedang anda amalkan. Sekiranya, tiada kajian atau Landmark Study secara jelas, bertukarlah kepada yang lebih selamat. 😊

#sharingiscaring
#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge