Umum

Tips turunkan berat badan secara sihat

Siapa yg nak slim sebenarnya ni ye…hihi

Dah tentulah bukan saya, sbb mmg dah kurus dah pun..ehe
Sebenarnya, encik suami yg berhajat nak slim banyak…katanya, nampak sgt pulak transformasi yg ketara berbanding zaman yg dulu…
Bg saya, dia tak nampak pun gemuk, tp sgt baguslah utk dia amalkan diet kurangkan berat badan secara sihat 🙂 
Jadi, saya lah yg akan jadi pembimbing dan pembantu buatnya..hi..sedia berkhidmat =)
Ditakdirkan Allah, malam ini ada pulak kelas online ‘weight loss’, ehehe
apa lg, mmg saya dengar dgn fokus dan catat nota2nya 🙂
Tips kurus 🙂

Kelas dah dengar…nota pun dah catat…
sekarang, masa utk praktikkan pula…
Secara kesimpulannya, ada 3 point utama cara nak kurus secara sihat ini :
1. Jaga cara pemakanan
2. Mesti buat aktiviti fizikal atau senaman
3. Amalkan makan suplemen yg berkaitan
dan tambahan yg paling penting adalah DISIPLIN & KONSISTEN…
bila dah usaha dgn baik penuh kesabaran, pasti hasilnya pun nnt akan baik  ^_^
Jomlah, sama2 kita berusaha…chaiyok!

Untuk dapatkan pelbagai lagi tips kesihatan keluarga, boleh lah klik ke blog kami :
Diari Sihat 🙂


Norazean Musa

Shaklee ID : 997702
Pm/Whatsapp : 0139415831

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge